Laadruimtebeveiliging

Inbraak in bestelbussen is een groot probleem voor ondernemers. Je verliest namelijk niet alleen je waardevolle spullen, maar ook omzet doordat je je werk tijdelijk niet kunt uitvoeren. Het is dan ook niet zonder reden dat verzekeraars steeds vaker laadruimtebeveiliging adviseren of zelfs eisen.

Hoe werkt laadruimtebeveiliging?

Bij het beveiligen van de laadruimte wordt er een mechanisch slot op de wand tussen de laadruimte en de bestuurderscabine bevestigd. Het slot is vanuit de bestuurderscabine te bedienen. De werking van het slot verschilt per merk. Bij Busbeveiligers werken we met sloten van de merken Bearlock Van-Lock en Carbolt.

Bearlock Van-Lock laadruimtebeveiliging

Het Bearlock Van-Lock slot is ontwikkeld volgens het NRK-FK principe. Ook wel het fietsslot principe genoemd. Je kunt de sleutel daardoor alleen uit het slot halen als het op slot zit. Zo ben je er zeker van dat je de laadruimte veilig hebt achtergelaten als je de sleutel in je hand hebt.

Het slot is voor vrijwel alle merken en uitvoeringen bestelbussen op maat leverbaar. Daardoor kan het slot op de montagepunten gemonteerd worden die vanuit de fabriek in de bestelbus aanwezig zijn. Esthetisch is het dus een mooie oplossing om de laadruimte te beveiligen. Bovendien is het slot in vergelijking met andere merken kwalitatief gezien superieur.

Goed om te weten: wanneer je ervoor kiest om naast de laadruimte ook een slot op je versnellingsbak en/of motorkap te laten monteren, profiteer je van een aantrekkelijke korting.

Bestelbus met Van Lock laadruimtebeveiliging
Carbolt Laadruimtebeveiliging

Carbolt laadruimtebeveiliging

De sloten van Carbolt zijn betrouwbaar, aantrekkelijk geprijsd en van goede kwaliteit. Ze werken met een drukknop die je met een sleutel kunt ontgrendelen.

Net zoals bij Bearlock Van-Lock zijn de sloten van Carbolt voor alle merken en uitvoeringen bestelbussen geschikt. Echter, sloten van Carbolt zijn universeel, waardoor er bij de montage enkele nieuwe montagepunten gemaakt moeten worden.

Busbeveiligers is de grootste dealer in Nederland van Carbolt sloten. We hebben daardoor veel ervaring met het correct en op nette wijze monteren van de producten.

Neem contact op voor advies

Wil je meer informatie over laadruimtebeveiliging of advies over wat de beste oplossing is om jouw bestelbus te beveiligen? Neem dan contact met ons op. Ons team staat voor je klaar.

EEN GEMIDDELDE INBRAAK DUURT SLECHTS 30 SECONDEN
WIJ MONTEREN OOK OP LOCATIE
85% KIEST PAS VOOR BEVEILIGING NA EEN INBRAAK

Veelgestelde vragen

Indien de montage buiten wordt uitgevoerd en de weersomstandigheden slecht zijn, dan laten we je op tijd weten dat de afspraak niet door kan gaan. We plannen dan ook gelijk een nieuwe afspraak in. Het verzetten van een afspraak doen we alleen op de dag van de montage. ‘s Morgens vroeg kijken we naar het weerbericht en besluiten we of de afspraak door kan gaan.

Helaas gebeurt dit soms. Op basis van de weersvoorspellingen die we online bekijken, proberen we een zo goed mogelijke inschatting te maken van of een montage door kan gaan of verzet moet worden. Het is niet mogelijk om een claim in te dienen als blijkt dat een afspraak onverhoopt voor niets is verplaatst.

Hoewel de laadruimtebeveiliging in de bus wordt gemonteerd, moeten de deuren van het voertuig langdurig openstaan. Dat is niet wenselijk indien de weersomstandigheden slecht zijn.

Dat behoort tot de mogelijkheden, al vinden we het natuurlijk wel jammer als je de montage annuleert. Op de weersomstandigheden kunnen we immers geen invloed uitoefenen.

Dat kan zeker zolang de werkplaats vrij is. Als we contact opnemen om de afspraak te verzetten bespreken we de mogelijkheden hiervoor.

Dat is geen probleem, mits de nieuwe locatie in de buurt ligt van de oorspronkelijke locatie waar de montage plaats zou vinden. Het is van belang dat alle deuren van het voertuig op de nieuwe locatie ook in zijn geheel open kunnen en dat het voertuig tijdens de montage niet verplaatst moet worden. Geef het ons alsjeblieft tijdig door als je de montage op een andere locatie wilt laten uitvoeren.

Dat heeft te maken met de omvang van bussen. Een tent is niet praktisch en kan bovendien door de wind worden verplaatst waardoor er beschadiging aan het voertuig kunnen ontstaan. Bovendien kost het veel tijd om een tent op te zetten en af te breken, waardoor de kosten voor de laadruimtebeveiliging onnodig hoog oplopen en de klant daar de dupe van is.

De meeste installateurs stellen wel degelijk voorwaarden aan de weersomstandigheden, maar vermelden dat niet zo expliciet als dat wij dat doen. Meestal staan dergelijke voorwaarden alleen in de kleine lettertjes. Het gevolg is dat je als klant op de dag van de montage verrast wordt met het bericht dat de montage niet door kan gaan. Dat willen wij voorkomen.

Een ander belangrijk punt waarom we belang hechten aan goede weersomstandigheden, is omdat we een erkend en gecertificeerd SCM/KIWA inbouwbedrijf zijn.

Dat betekent dat er strenge eisen worden gesteld aan de installatie van de laadruimtebeveiliging. Dat vinden wij echter geen probleem omdat we graag kwaliteit willen leveren.