Van Lock laadruimtebeveiliging (Bearlock)

Steeds vaker hebben dieven het op de waardevolle lading in bestelbussen gemunt. Denk aan gereedschap of aan producten die voor klanten bestemd zijn. Als ondernemer kan je bedrijf zonder die spullen letterlijk stil komen te staan.

Bovendien moet je bus na een inbraak gerepareerd worden. Dat zorgt voor nog meer ongemak en kosten. Redenen genoeg dus om in Van Lock laadruimtebeveiliging te investeren. De mechanische sloten zijn voor vrijwel alle bestelbussen leverbaar. Bijvoorbeeld voor de Volkswagen Transporter, Ford Transit Custom, Peugeot Expert, Citroën Jumpy, Toyota PROACE en de Opel Vivaro.

Hoe werkt Van Lock laadruimtebeveiliging?

De laadruimtebeveiliging van Bearlock wordt gemonteerd op de montagepunten die vanuit de fabriek aanwezig zijn. Het is dus een esthetisch verantwoorde manier om de laadruimte te beveiligen. Mochten er onverhoopt geen montagepunten in je bus aanwezig zijn, dan gebruiken we high torque blindklinkmoeren, zodat de sloten alsnog geplaatst kunnen worden.

De sloten in de laadruimte bedien je vanuit de bestuurderscabine. Met één sleutel kun je alle sloten in één keer op slot zetten en van slot halen. Je kunt de sleutel alleen uit het slot halen als alle sloten op slot zitten. Dit wordt ook wel het ‘NRK-FK principe’ genoemd. Met de sleutel in je hand weet je dus dat je de laadruimte goed beveiligd hebt achtergelaten.

Bestelbus met Van Lock laadruimtebeveiliging

Meer weten over de werking van de sloten? Bekijk de video

Officiële Van Lock dealer

Sinds 2012 is Busbeveiligers officieel dealer van Van Lock laadruimtebeveiliging. Hierdoor krijg je de garantie dat we het slot op de juiste wijze inbouwen. Na de montage ontvang je een inbouwgarantiebewijs dat je aan je verzekeraar kunt overhandigen.

Sommige verzekeraars geven namelijk een korting als je kunt aantonen dat er een officieel Van Lock slot in je bestelbus is ingebouwd.

Penslot (optioneel)

Tijdens een inbraakpoging via de achterdeur van de laadruimte kan het gebeuren dat de deur wordt omgebogen. Met een penslot kun je dat voorkomen. Het standaardslot van de laadruimtebeveiliging vergrendeld de deur namelijk aan de bovenkant en het penslot aan de onderkant. Dat zorgt voor extra stevigheid en voorkomt ombuigen.

Het vervangen van een omgebogen deur is vaak duurder dan de investering in een penslot. Ook als je verzekerd bent (i.v.m. het eigen risico). Daarom kiezen veel ondernemers ervoor om de standaard laadruimtebeveiliging met een penslot te combineren.

Het penslot is, net zoals de andere sloten in de laadruimte, via de cabine te bedienen. Het enige verschil is dat het penslot elektronisch wordt aangestuurd, in plaats van mechanisch.

Penslot voor de achterdeur van de laadruimte van een bestelbus

Maak de beveiliging van je bestelbus compleet

Laadruimtebeveiliging wordt vaak gecombineerd met andere mechanische sloten. Bijvoorbeeld met een versnellingsbakslot, waarmee je de versnellingspook in de bestuurderscabine blokkeert.

Ook het motorkapslot is populair. Met dit slot voorkom je dat dieven er met waardevolle onderdelen (zoals de accu) vandoor kunnen gaan. Het laten installeren van verschillende soorten sloten is uiteraard optioneel, maar het biedt veel voordelen.

Als je meerdere sloten in één keer laat installeren ontvang je van ons een korting, waardoor de investering lager uitvalt. En door gebruik te maken van de KIA (de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) kun je de investering nog verder verlagen.

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat je sleutelbos te groot wordt. Bearlock biedt namelijk de mogelijkheid om alle sloten met één sleutel te bedienen.

✓ Geïntegreerd en inwendig systeem ✓ Het gehele systeem wordt bediend via één slot & sleutel ✓ Esthetisch ontworpen: ontsiert je bedrijfsauto niet ✓ Behoud van de restwaarde ✓ Slotmechanisme verwerkt in interieur, geen uitstekende delen ✓ Wij kunnen je tevens het ultieme gemak aanbieden van “BearLock one-stop safety”. Dit is een combinatie van meerdere producten op één sleutel