Bearlock sloten

Helaas zijn bestelbussen en campers enorm populair bij dieven en worden ze vaak gestolen. Met alle gevolgen van dien. Je werk komt bijvoorbeeld stil te staan of je welverdiende vakantie valt in het water.

Met mechanische beveiliging in de vorm van Bearlock sloten verklein je de kans op diefstal van je voertuig of waardevolle lading. Dat geeft een veilig gevoel. En verzekeraars worden er ook blij van. Die accepteren je voertuig in de meeste gevallen direct als je Bearlock sloten hebt laten monteren.

Voordelen van Bearlock

 • Je verkleint de kans op diefstal van je voertuig of waardevolle lading.
 • Je krijgt 10 jaar garantie op de sloten en op de inbouw.
 • Na de montage ontvang je een inbouwgarantiebewijs. Met dit bewijs accepteren verzekeraars je voertuig vrijwel altijd. En soms geven ze je ook nog een premiekorting.
 • De Bearlock sloten worden op de al aanwezige montagepunten in je voertuig gemonteerd. Daardoor is extra boren niet nodig en behoudt je voertuig zijn restwaarde.
 • Bearlock heeft een one-stop safety oplossing (optioneel) waarmee je alle sloten met slechts één sleutel kunt bedienen.
 • Alle sloten worden standaard met 3 sleutels geleverd.
 • De sloten zijn onderhoudsvrij en eenvoudig in gebruik.
 • Meestal is het mogelijk om de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek toe te passen op de investering in Bearlock sloten. Daardoor wordt het nog aantrekkelijker om je voertuig mechanisch te beveiligen.

Overzicht van alle Bearlock sloten

Versnellingsbakslot

Het versnellingsbakslot vergrendelt de versnellingspook van je bestelbus of camper, waardoor schakelen niet meer mogelijk is. Als je gaat rijden ontgrendel je het slot met een sleutel die je er weer uit haalt als je op je bestemming bent aangekomen. Met de sleutel in je hand weet je dus altijd dat je jouw voertuig veilig hebt achtergelaten.

Stuuras-slot

Sommige campers hebben een automatische versnellingsbak waarbij het inbouwen van een versnellingsbakslot niet mogelijk is. In dat geval kunnen we een stuuras-slot inbouwen waarmee je het stuur op slot kunt zetten.

Motorkapslot

Het motorkapslot dat vanuit de fabriek in bestelbussen en campers wordt gemonteerd is relatief zwak. Dieven kunnen het slot daarom eenvoudig openbreken. Het Bearlock motorkapslot wordt als extra slot gemonteerd en blokkeert het openen van de motorkap als het standaard slot is opengebroken.

Laadruimtebeveiliging

In de laadruimte van je bestelbus leg je vaak waardevolle spullen neer. Denk aan gereedschap, bouwmaterialen of producten die je bij klanten moet afleveren. Dieven weten dat en slaan daarom regelmatig hun slag door laadruimtes open te breken en er met de waardevolle spullen vandoor te gaan.

Met laadruimtebeveiliging vergrendel je de laadruimte en maak je de kans op een succesvolle inbraak veel kleiner.

OBD-slot

Via de OBD-stekker kunnen dieven de software van je bestelbus of camper uitlezen en nieuwe sleutels inleren. Vervolgens kunnen ze zo wegrijden met je voertuig. Dit gebeurt regelmatig met de Volkswagen T5 en T6. Bearlock heeft daarom speciaal voor de T5 en T6 een OBD-slot ontwikkeld. Het OBD-slot kapselt de OBD-stekker in, zodat dieven er niet meer bij kunnen. 

Dealerschap Busbeveiligers en installatieservice

Busbeveiligers is sinds 2012 dealer en inbouwspecialist van Bearlock. Daardoor kun je er zeker van zijn dat de mechanische beveiliging op correcte wijze wordt ingebouwd. Bovendien ontvang je na de montage een inbouwgarantiebewijs. Met dit bewijs kun je bij je verzekeraar aantonen dat er officiële Bearlock sloten in je voertuig zijn gemonteerd.

Neem contact op voor meer informatie over ons dealerschap en de Bearlock sloten of vraag direct een offerte aan. Goed om te weten: de montage van de sloten kunnen we op locatie uitvoeren. Meer weten? Bekijk onze installatieservice.

Combineer sloten van Bearlock en bespaar

Om je camper of bestelbus optimaal te beveiligen adviseren we vaak om niet één, maar meerdere soorten sloten tegelijkertijd te laten monteren. Daarmee verbeter je de beveiliging van je voertuig. Bovendien ben je financieel voordeliger uit dan wanneer je de sloten los van elkaar laat monteren. Sloten die vaak gecombineerd worden zijn:

 • Laadruimtebeveiliging en versnellingsbakslot (voor bestelbussen)
 • Motorkapslot en versnellingsbakslot (voor bestelbussen en campers)
 • Motorkapslot, versnellingsbakslot en OBD-slot (voor bestelbussen en campers)

De prijzen voor de combinaties verschillen per voertuig. Vraag vrijblijvend een offerte aan om een voorstel op maat te ontvangen.

Dit zeggen klanten over ons

Meer weten?

Wil je meer weten over de Bearlock sloten? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.