OBD Beveiliging

On Board Diagnostic Security

Via de OBD stekker kunnen dieven de software van je bestelbus of camper uitlezen en nieuwe sleutels inleren. En dat gaat snel. Voor je het weet is je bedrijfsauto of camper gestolen.

De oplossing: het Bearlock OBD slot. Met dit slot kapsel je de OBD stekker (ook wel de ‘On Board Diagnostic’ genoemd) in, waardoor dieven geen sleutels kunnen inleren. Het OBD slot is geschikt voor de Volkswagen T5, T6, T6.1, Crafter, MAN TGE vanaf bouwjaar 2017 en Fiat Ducato, Citroën Jumper en de Peugeot Boxer vanaf bouwjaar 2007.

On Board Diagnostic Security

KIWA-SCM goedgekeurd

Het Bearlock OBD slot is ontwikkeld op basis van de KIWA-SCM richtlijnen. Bovendien heeft de ANWB het slot goedgekeurd en zijn er diverse verzekeraars die de OBD beveiliging van Bearlock aanbevelen. Vraag een offerte aan en ontvang een voorstel op maat om jouw voertuig te beveiligen.

Let op: losse verkoop van sloten is niet mogelijk. Busbeveiligers levert alleen OBD sloten in combinatie met de montage. Daardoor weet je zeker dat het slot correct wordt gemonteerd. Na de montage ontvang je een inbouwcertificaat.

Montage

Om ervoor te zorgen dat dieven het OBD slot niet zomaar los kunnen breken maken we de montage permanent. Wanneer we het slot hebben geplaatst gebruiken we speciale moeren om het vast te maken. Vervolgens breken we de moeren deels af.

De OBD blijft nog steeds toegankelijk voor je dealer indien hij onderhoud moet uitvoeren, mits je hem de sleutel geeft.

Combinatie met versnellingsbakslot

Veel van onze klanten combineren OBD beveiliging met een versnellingsbakslot. Met een versnellingsbakslot vergrendel je de versnellingspook, waardoor schakelen niet meer mogelijk is. Het wordt daardoor nog lastiger voor dieven om er met je bestelbus of camper vandoor te gaan.

Als je besluit om het OBD slot en een versnellingsbakslot gelijktijdig aan te schaffen, dan ontvang je een korting. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het OBD slot en een versnellingsbakslot. Het is uiteraard ook mogelijk om alleen voor het OBD slot een offerte aan te vragen.