OBD Beveiliging

On Board Diagnostic Security

Via de OBD stekker kunnen dieven de software van je bestelbus of camper uitlezen en nieuwe sleutels inleren. En dat gaat snel. Voor je het weet is je bedrijfsauto of camper gestolen.

De oplossing: het Bearlock OBD slot. Met dit slot kapsel je de OBD stekker (ook wel de ‘On Board Diagnostic’ genoemd) in, waardoor dieven geen sleutels kunnen inleren. Het OBD slot is geschikt voor de Volkswagen T5, T6, T6.1, Crafter, MAN TGE vanaf bouwjaar 2017 en Fiat Ducato, Citroën Jumper en de Peugeot Boxer vanaf bouwjaar 2007.

On Board Diagnostic Security

KIWA-SCM goedgekeurd

Het Bearlock OBD slot is ontwikkeld op basis van de KIWA-SCM richtlijnen. Bovendien heeft de ANWB het slot goedgekeurd en zijn er diverse verzekeraars die de OBD beveiliging van Bearlock aanbevelen. Vraag een offerte aan en ontvang een voorstel op maat om jouw voertuig te beveiligen.

Let op: losse verkoop van sloten is niet mogelijk. Busbeveiligers levert alleen OBD sloten in combinatie met de montage. Daardoor weet je zeker dat het slot correct wordt gemonteerd. Na de montage ontvang je een inbouwcertificaat.

Kosten en montage

Het OBD slot kunnen we aanbieden vanaf € 205,- exclusief btw en inclusief montage bij ons in de werkplaats. De kosten verschillen per type bus.

Om ervoor te zorgen dat dieven het OBD slot niet zomaar los kunnen breken, maken we de montage permanent. Wanneer we het slot hebben geplaatst gebruiken we speciale moeren om het vast te maken. Vervolgens breken we de moeren deels af.

De OBD stekker blijft nog steeds toegankelijk voor onderhoudswerkzaamheden, mits je de sleutel aan de monteur geeft natuurlijk.

Combinatie met versnellingsbakslot

Veel van onze klanten combineren OBD beveiliging met een versnellingsbakslot. Met een versnellingsbakslot vergrendel je de versnellingspook, waardoor schakelen niet meer mogelijk is. Het wordt daardoor nog lastiger voor dieven om er met je bestelbus of camper vandoor te gaan.

Als je besluit om het OBD slot en een versnellingsbakslot gelijktijdig aan te schaffen, dan ontvang je een korting. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het OBD slot en een versnellingsbakslot. Het is uiteraard ook mogelijk om alleen voor het OBD slot een offerte aan te vragen.

Van aanvraag tot montage

1. Aanvraag indienen

Vraag een offerte aan voor de installatie van het OBD slot of neem contact met ons op voor meer informatie en advies.

2. Offerte uitbrengen

Omdat iedere bus weer anders is, is iedere offerte maatwerk. Indien we aanvullende informatie nodig hebben, nemen we contact met je op.

3. Montage en demonstratie

We plannen de montage in (in onze werkplaats of op locatie) en laten je zien hoe je het slot kunt gebruiken. Ook helpen we je met het invullen van de papieren voor de verzekeraar.

Veelgestelde vragen

We kijken dagelijks naar de weersvoorspellingen en nemen op basis daarvan een besluit of de montage door kan gaan of moet worden verplaatst. Het verplaatsen van de montage vanwege slechte weersomstandigheden doen we alleen op de dag zelf.

Doordat weerberichten achteraf soms niet correct blijken te zijn, kan het gebeuren dat we een afspraak onnodig hebben verplaatst. Het is echter niet mogelijk om een claim in te dienen als dit het geval is.

De OBD beveiliging wordt inderdaad in het voertuig gemonteerd. Echter, tijdens de montage staan de deuren van het voertuig lange tijd open. Dat is niet wenselijk als de weersomstandigheden slecht zijn.

Het annuleren van een afspraak is mogelijk, maar betreuren we. We kunnen de weersomstandigheden immers niet beïnvloeden.

Dat is mogelijk indien de werkplaats niet bezet is. Indien we de montage vanwege de weersomstandigheden moeten verplaatsen, zullen we altijd kijken of de werkplaats vrij is om de montage alsnog uit te kunnen voeren.

Indien je een nieuwe locatie hebt gevonden die in de buurt ligt van de oorspronkelijke locatie waar we hebben afgesproken, dan is dat voor ons geen probleem. Het moet alleen wel mogelijk zijn om alle deuren van het voertuig op de nieuwe locatie te kunnen openen. Daarnaast mag het voertuig tijdens de montage niet worden verreden. Geef het op tijd door als je de locatie wilt veranderen.

Tenten zijn niet praktisch en kosten veel tijd om op te zetten en af te breken. Hierdoor zouden de kosten voor de OBD beveiliging onnodig hoog oplopen waar je als klant de dupe van bent. Bovendien kan een windvlaag ervoor zorgen dat de tent verplaatst wordt waardoor er beschadigingen op het voertuig ontstaan. Dat willen we niet.

Meestal stellen andere bedrijven ook voorwaarden aan de weersomstandigheden waarin ze de montage uitvoeren. Veel bedrijven kiezen ervoor om deze voorwaarden alleen in de kleine lettertjes te vermelden. Om teleurstellingen te voorkomen hebben we hier niet voor gekozen.

Daarnaast is het goed om te weten dat Busbeveiligers een erkend en gecertificeerd SCM/KIWA inbouwbedrijf is. Dat houdt in dat er strenge voorwaarden gelden voor het inbouwen. Daar profiteer je als klant van.