Bearlock versnellingsbakslot voor campers

Door hun hoge waarde zijn campers en zelfbouwcampers gewild bij dieven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland worden campers vaak gestolen. Het is dan ook niet voor niets dat veel verzekeraars goede camperbeveiliging verplichten.

Wij kunnen je helpen om aan deze plicht te voldoen, door een Bearlock versnellingsbakslot in je camper te monteren. Voor de montage is geen sloopwerk nodig, waardoor de waarde van de camper behouden blijft.

Hoe werkt het Bearlock versnellingsbakslot?

Het versnellingsbakslot zet de versnellingspook van je camper op slot waardoor schakelen vanuit de bestuurderscabine niet mogelijk is. Wanneer je gaat rijden ontgrendel je het slot met de bijgeleverde sleutel, die je gedurende de rit laat zitten. Je kunt de sleutel omklappen, zodat deze tijdens het rijden niet in de weg zit.

Na het rijden verwijder je de sleutel weer, zodat het slot ‘op slot’ zit. Bij campers met een handgeschakelde versnellingsbak kun je het slot activeren door de camper in z’n achteruit te zetten. Bij campers met een automatische versnellingsbak doe je dat door de pook in de parkeerstand te zetten.

Sommige campers hebben een afwijkende automatische versnellingsbak, waardoor het inbouwen van een versnellingsbakslot niet mogelijk is. In dat geval kunnen we een Bearlock stuuras-slot inbouwen, zodat je camper alsnog goed beveiligd is.

Bearlock versnellingsbakslot voor campers

Officiële Bearlock dealer

Busbeveiligers is sinds 2012 officieel dealer en inbouwspecialist van Bearlock. Je kunt er dus op rekenen dat we het versnellingsbakslot op correcte wijze inbouwen. Bovendien ontvang je na de montage een inbouwgarantiebewijs, waarmee je bij je verzekeraar kunt aantonen dat er een officieel Bearlock slot in je camper is ingebouwd. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Montage op locatie is mogelijk

Van aanvraag tot montage

1. Aanvraag indienen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het versnellingsbakslot of neem contact met ons op als je eerst behoefte hebt aan meer informatie.

2. Offerte uitbrengen

Iedere camper is anders, daarom is iedere offerte maatwerk. Als we n.a.v. je aanvraag aanvullende informatie nodig hebben om de offerte op te stellen, nemen we contact met je op.

3. Montage en demonstratie

We plannen de montage in (op locatie of in onze werkplaats). Bij de oplevering geven we instructies voor het gebruik van het slot en helpen we je met het papierwerk voor de verzekeraar.

Voordelen Bearlock versnellingsbakslot camper

Wat kost het Bearlock versnellingsbakslot?

Het Bearlock versnellingsbakslot voor campers is verkrijgbaar vanaf € 699,- inclusief btw en montage bij ons in de werkplaats. De kosten verschillen per type camper.

Goed om te weten: de investering in een versnellingsbakslot zorgt er in veel gevallen voor dat verzekeraars je camper direct accepteren en je daarnaast belonen. Bijvoorbeeld in de vorm van een lagere premie of het schrappen van het eigen risico.

Montage op locatie is mogelijk

Voor Volkswagen California campers

Heb je een Volkswagen California camper? Dan kunnen we je een korting aanbieden als je besluit om naast een versnellingsbakslot ook een motorkapslot in te laten bouwen. Met een motorkapslot voorkom je dat de kostbare onderdelen, zoals een motor management-unit of accu, gestolen worden. De standaard aanwezige motorkapvergrendeling in California campers is namelijk van buitenaf eenvoudig open te breken. Vraag een offerte aan of neem contact op voor meer informatie.

Service staat bij ons voorop

We vinden het belangrijk dat je zo min mogelijk hinder ondervindt als we jouw camper beveiligen. Daarom bieden wij een montageservice bij jou op locatie aan. Alleen bij regen, kou of sneeuw is het noodzakelijk dat we in een binnenruimte kunnen werken.

 

Wanneer dat niet mogelijk is of wanneer je er de voorkeur aan geeft om je camper in onze werkplaats te laten beveiligen, dan bent je van harte welkom bij ons in Waddinxveen. We beschikken over een luxe wachtruimte met speelautomaat, zitbanken, bar en een kinderhoek. Je kunt dus heerlijk ontspannen terwijl wij je camper beveiligen.

Veelgestelde vragen

Bij de start van onze werkdag kijken we altijd naar het weerbericht en besluiten we of de montage door kan gaan. Als dat niet het geval is laten we je dat diezelfde dag weten en plannen we een nieuwe afspraak in.

Jammer genoeg kan dat soms gebeuren. Op basis van de weersvoorspellingen die we online bekijken, proberen we zo goed mogelijk in te schatten of een montage door kan gaan. Het is niet mogelijk om achteraf een claim in te dienen als blijkt dat het niet nodig was geweest om de afspraak te verzetten.

Dat komt omdat tijdens de montage de deuren van de camper lange tijd open moeten staan. Slechte weersomstandigheden zijn dan niet wenselijk.

Dat is natuurlijk mogelijk, maar we vinden het wel jammer. We kunnen de weersomstandigheden immers niet beïnvloeden en verzetten de afspraak alleen omdat we de kwaliteit van de montage hoog willen houden.

Dat is zeker mogelijk indien de werkplaats vrij is. Als we een afspraak vanwege de weersomstandigheden moeten verplaatsen, kijken we altijd eerst of het mogelijk is om de montage in de werkplaats uit te voeren.

Dat is mogelijk indien de nieuwe locatie dichtbij de oorspronkelijke locatie ligt. Daarnaast stellen we dezelfde eisen aan de nieuwe locatie. Dus alle deuren van het voertuig moeten zonder problemen open kunnen en het voertuig mag tijdens de montage niet worden verreden. Geef het op tijd door als je de montage op een andere locatie wilt laten uitvoeren.

Dat komt omdat campers behoorlijk groot zijn. Een tent is daardoor niet praktisch. Bovendien kan de tent door een windvlaag worden verplaatst en daarbij de camper beschadigen. Tot slot kost het opzetten en afbreken van een tent veel tijd waardoor de prijs van de camperbeveiliging omhoog gaat. Daar willen we je als klant niet de dupe van laten zijn.

Hoewel dit mogelijk is, stellen de meeste bedrijven wel degelijk voorwaarden aan de weersomstandigheden waarin ze de montage van de camperbeveiliging moeten uitvoeren. Meestal staan de voorwaarden in de kleine lettertjes.

Omdat we teleurstellingen willen voorkomen kiezen we ervoor om vooraf duidelijkheid te scheppen over hoe we met de weersomstandigheden omgaan.

Bovendien is Busbeveiligers een erkend en gecertificeerd SCM/KIWA inbouwbedrijf. Dat betekent dat er strenge eisen worden gesteld aan de wijze van inbouwen. Dit vinden we juist goed omdat we de kwaliteit en weerbaarheid van de camperbeveiliging willen waarborgen.