Bearlock versnellingsbakslot

Diefstal van je bestelbus kan voor jou als ondernemer grote gevolgen hebben. Naast het verlies van de bus kan je bedrijf letterlijk stil komen te staan, omdat je je werk tijdelijk niet kunt uitvoeren. Genoeg redenen dus om een Bearlock versnellingsbakslot in te laten bouwen, waarmee je de kans op diefstal verkleint.

Hoe werkt een versnellingsbakslot?

Met een versnellingsbakslot vergrendel je de versnellingspook, waardoor schakelen niet meer mogelijk is. Als je de weg op gaat kun je het slot met behulp van een sleutel ontgrendelen, die je tijdens het rijden in het slot laat zitten. Je kunt de sleutel omklappen, zodat hij niet in de weg zit.

Het versnellingsbakslot is na de rit weer eenvoudig op slot te zetten. Bij handgeschakelde bestelbussen kun je het slot activeren door de versnellingspook in zijn achteruit te zetten.

Het Bearlock versnellingsbakslot is ontwikkeld volgens het NRK-FK principe, ook wel het fietsslot principe genoemd. Dit betekent dat je de sleutel alleen uit het versnellingsbakslot kunt verwijderen als het slot ‘op slot’ zit.

Bestelbus beveiligen met een versnellingsbakslot

Bearlock automaat

Het Bearlock versnellingsbakslot kan ook worden ingebouwd als je een automaat hebt. De bediening is alleen net even anders dan bij handgeschakelde bestelbussen. Je activeert het slot door de pook in de P-stand te zetten in plaats van in z’n achteruit.

Dealerschap Busbeveiligers

Sinds 2012 zijn we trots dealer en inbouwspecialist van Bearlock. Je krijgt hierdoor de garantie dat het versnellingsbakslot op de juiste wijze wordt ingebouwd. Daarnaast ontvang je na de montage een inbouwgarantiebewijs. Met dit bewijs kun je bij je verzekeraar aantonen dat er een officieel Bearlock slot in je bestelbus is geplaatst. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan. Goed om te weten: montage op locatie is geen probleem. Meer informatie over onze installatieservice.

Van aanvraag tot montage

1. Aanvraag indienen

Vraag eenvoudig een offerte aan voor het versnellingsbakslot of neem contact met ons op voor meer informatie en advies.

2. Offerte uitbrengen

We brengen een offerte op maat uit. Indien nodig contacteren we je voor aanvullende informatie.

3. Montage en demonstratie

Na akkoord op ons voorstel, plannen we de montage in (op locatie of in onze werkplaats). Na de montage geven we uitleg over de bediening van het slot. Ook kunnen we je helpen bij het papierwerk voor de verzekeraar.

Eenmalige investering en onderhoudsvrij

Een versnellingsbakslot van Bearlock is storings- en onderhoudsvrij. Het gaat dus om een eenmalige investering die veel omzetderving en ongemak kan voorkomen. Bovendien kun je de kosten verlagen door gebruik te maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en krijg je 10 jaar garantie op het slot en de inbouw.

Bearlock versnellingsbaksloten zijn er voor vrijwel ieder type bestelbus. Wellicht interessant om te weten: je kunt de sloten ook op campers toepassen.

Wat kost het inbouwen van een versnellingsbakslot?

Het versnellingsbakslot heeft een vanafprijs van € 577,- exclusief btw en inclusief montage bij ons in de werkplaats. De prijs hangt af van het type bus.

Vaak kiezen onze klanten ervoor om de montage van het versnellingsbakslot te combineren met laadruimtebeveiliging. We kunnen in dat geval een scherpe prijs bieden. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor de twee sloten om een voorstel op maat te ontvangen. Uiteraard is het laadruimteslot optioneel.

Tot slot: wist je dat de meeste verzekeraars je belonen als je een versnellingsbakslot laat inbouwen? Bijvoorbeeld door het eigen risico te schrappen of door de premie te verlagen. Zo verdien je de investering deels weer terug.

✓ Integrale TÜV goedkeuring ✓ ISO 9001 kwaliteitsnormering ✓ NRK-FK principe (Benelux norm) ✓ 10 jaar exclusieve garantie ✓ Géén abonnementskosten ✓ Géén herkeuringen & onderhoud ✓ Beveiligt PREVENTIEF ✓ Veel modellen beschikken over een SCM/KIWA certificering ✓ Aanbevolen door verzekeraars

Veelgestelde vragen

We nemen tijdig contact met je op als de montage van het versnellingsbakslot vanwege slecht weer verplaatst moet worden. Vroeg in de ochtend kijken we naar het weerbericht en bepalen we of de afspraak door kan gaan of moet worden verplaatst.

Dit kan helaas soms gebeuren. We gaan immers af op de weerberichten die we online bekijken. Achteraf kunnen er geen claims worden ingediend als blijkt dat een afspraak voor niets is verplaatst.

Dat klopt, maar gedurende de montage staan de deuren van het voertuig langere tijd open. Dat is niet wenselijk bij slecht weer.

Dat mag, al vinden we dat natuurlijk wel jammer. We kunnen de weersomstandigheden immers niet beïnvloeden en willen de montage graag zo goed mogelijk uitvoeren.

Dat behoort zeker tot de mogelijkheden, mits de werkplaats vrij is. Indien een afspraak vanwege de weersomstandigheden moet worden verplaatst zullen we sowieso aan je voorstellen om de montage in onze werkplaats uit te voeren.

Dat is geen probleem als de nieuwe locatie in de buurt ligt van de locatie waar we oorspronkelijk hadden afgesproken. Daarnaast is het van belang dat op de nieuwe locatie de deuren van het voertuig allemaal geopend kunnen worden en het voertuig tijdens de montage niet verreden wordt. Geef het op tijd aan als je de montage op een andere locatie wilt laten uitvoeren.

Gezien de omvang van campers en bussen is het niet praktisch om met een tent te werken. Bovendien kost het veel tijd om een tent op te zetten en af te breken, waardoor de investering voor het versnellingsbakslot onnodig duur zou worden. Een tent kan overigens ook door een windvlaag verplaatst worden en het voertuig beschadigen. Dat willen we niet.

Meestal stellen andere installateurs ook voorwaarden aan de weersomstandigheden. Ze attenderen hun klanten alleen niet altijd op de voorwaarden. Het gevolg is dat je als klant op de dag van de montage verrast wordt door iets waar je niet van op de hoogte was. Dat willen wij voorkomen en daarom scheppen we graag duidelijkheid over hoe we met de weersomstandigheden omgaan.

Tot slot is Busbeveiligers een erkend en gecertificeerd SCM/KIWA inbouwbedrijf. Hierdoor worden er strenge eisen aan de montage gesteld. Dat vinden geen probleem, want we willen het versnellingsbakslot graag op zo’n manier installeren dat het slot correct werkt.