Bearlock Motorkapslot

Bearlock Motorkapslot voor de VW T5, T6 en T6.1 bedrijfswagen of camper

De Volkswagen Transporter (T5, T6 en T6.1) is standaard uitgerust met een motorkapslot dat relatief eenvoudig is open te breken. Diefstal van waardevolle onderdelen die zich onder de motorkap bevinden (zoals de accu en de motormanagement-unit) komt dan ook vaak voor.

Bovendien is het mogelijk om, zonder in de bestuurderscabine te komen, de Transporter uit zijn versnelling te halen en op een aanhanger te laden. Weg is je bus! En ook je omzet, want je werk komt letterlijk stil te staan. Met een Bearlock motorkapslot voorkom je dat.

Goed om te weten: een Bearlock motorkapslot kan niet alleen in bedrijfsbussen gemonteerd worden, maar ook in campers die op de T5, T6 en T6.1 zijn gebaseerd.

Hoe werkt een Bearlock motorkapslot?

Het Bearlock motorkapslot wordt als extra slot gemonteerd. Als een dief het standaard slot heeft opengebroken kan hij de motorkap een klein stukje openen, waarna het Bearlock slot de motorkap blokkeert.

Het Bearlock slot wordt op de origineel aanwezige montagepunten gemonteerd, waardoor het boren van extra gaten niet nodig is. De bediening wordt vlak naast de pedalen in de bestuurderscabine geplaatst. Netjes uit het zicht.

De sleutel kan alleen worden verwijderd als het slot ‘op slot’ zit. Als je de sleutel in je hand hebt, dan weet je dus dat je motorkap is vergrendeld.

Bestelbus beveiligen met een motorkapslot

Busbeveiligers is officieel Bearlock dealer

Sinds 2012 zijn we officieel dealer en inbouwspecialist van Bearlock sloten. We geven je de garantie dat je motorkapslot op correcte wijze wordt ingebouwd. Bovendien ontvang je na montage een inbouwgarantiebewijs. Dit bewijs kun je aan je verzekeraar overleggen. Meestal wordt je bus dan sneller geaccepteerd.

Meer weten over Bearlock motorkapsloten? Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Goed om te weten: montage op locatie is geen probleem. Meer informatie over onze installatieservice.

Van aanvraag tot montage

1. Aanvraag indienen

Vraag online gemakkelijk je offerte aan voor het motorkapslot of neem contact met ons op voor meer informatie.

2. Offerte uitbrengen

Je ontvangt van ons een offerte op maat of we nemen contact met je op als we aanvullende informatie nodig hebben.

3. Montage en demonstratie

Als je akkoord gaat met de offerte plannen we de montage in (op locatie of in onze werkplaats). De montage is inclusief een demonstratie van hoe het slot werkt en hulp bij het invullen van de papieren voor de verzekeraar.

Installatie door Bearlock inbouwspecialist

Eenmalig investeren en geen onderhoud

Een Bearlock motorkapslot is onderhoudsvrij. Je hoeft dus alleen eenmalig in het slot en de montage te investeren om omzetderving en veel gedoe te voorkomen. Je kunt je investering bovendien deels terugverdienen. Veel verzekeraars geven namelijk een korting op je premie als je een Bearlock slot hebt laten inbouwen.

Daarnaast kun je gebruik maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en geven we je 10 jaar garantie op het slot en op de inbouw.

Wat kost een motorkapslot?

Het motorkapslot is verkrijgbaar vanaf € 569,- exclusief btw en inclusief montage bij ons in de werkplaats. De kosten van het motorkapslot hangen af van het type bus.

Veel van onze klanten combineren de aanschaf van het motorkapslot met een versnellingsbakslot, waardoor we een scherpe prijs kunnen aanbieden. Een versnellingsbakslot blokkeert de versnellingspook, waardoor schakelen niet mogelijk is.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een motorkapslot en een versnellingsbakslot. Uiteraard is het versnellingsbakslot optioneel en kun je ook alleen voor het motorkapslot kiezen.

✓ Integrale TÜV goedkeuring   ✓ ISO 9001 kwaliteitsnormering   ✓ NRK-FK principe (Benelux norm)   ✓ 10 jaar exclusieve garantie   ✓ Géén abonnementskosten   ✓ Géén herkeuringen & onderhoud   ✓ Beveiligt PREVENTIEF   ✓ Veel modellen beschikken over een SCM/KIWA certificering   ✓ Aanbevolen door verzekeraars

Veelgestelde vragen

Indien er een kans op slecht weer is en de montage buiten uitgevoerd wordt, dan nemen we tijdig contact met je op als de afspraak moet worden verplaatst. Verplaatsing van de afspraak door slechte weersomstandigheden doen we alleen op de dag zelf. We kijken dagelijks naar het weerbericht en beslissen vervolgens of een afspraak door kan gaan of moet worden verplaatst.

Dat kan soms gebeuren. Om te bepalen of een afspraak moet worden verzet kijken we vooraf online naar de weersverwachting. Het is niet mogelijk om achteraf een claim in te dienen als blijkt dat een afspraak per ongeluk voor niets is verzet.

Dat klopt, maar tijdens de montage van het motorkapslot moeten de deuren en de motorkap van het voertuig langdurig openstaan. Dat is geen wenselijke situatie bij slechte weersomstandigheden.

Dat is mogelijk, maar we betreuren dat wel. We kunnen de weersomstandigheden immers niet beïnvloeden en hechten veel waarde aan een goede montage.

Indien de werkplaats vrij is, is dat zeker mogelijk. Montage van het motorkapslot in onze werkplaats stellen we sowieso voor als we de afspraak vanwege de weersomstandigheden niet door kunnen laten gaan.

Dat is mogelijk als de nieuwe locatie in de buurt ligt van de oorspronkelijke locatie waar de montage plaats zou vinden. Daarnaast is het belangrijk dat op de locatie alle deuren van het voertuig zonder problemen open kunnen en dat het voertuig tijdens de montage niet verplaatst wordt. Laat het ons tijdig weten als je een andere locatie hebt geregeld voor de montage van het motorkapslot.

Campers en bussen zijn behoorlijk groot waardoor werken met een tent niet praktisch is. Bovendien kost het opzetten en afbreken van de tent veel tijd. Daardoor stijgen onze montagekosten en wordt het motorkapslot een stuk duurder. Ook is het mogelijk dat als we met een tent zouden werken dat de wind jouw voertuig of een ander voertuig zou kunnen beschadigen.

Vaak stellen andere bedrijven ook voorwaarden aan de weersomstandigheden. Maar in veel gevallen wordt dit niet gecommuniceerd of is dit alleen in de kleine lettertjes te lezen. Daardoor kom je als klant zijnde voor verrassingen te staan. Dat willen wij niet en daarom geven van tevoren aan wat je van ons kunt verwachten.

Een andere reden waarom we de weersomstandigheden belangrijk vinden, is omdat we een erkend en gecertificeerd SCM/KIWA inbouwbedrijf zijn. Dat betekent dat er strenge voorwaarden worden gesteld aan de montage. Als klant profiteer je daarvan doordat we het motorkapslot correct kunnen monteren zodat het slot goed functioneert.