85% van de ondernemers neemt pas maatregelen na een inbraak in hun bus

Voorkomen is beter dan genezen. Met één simpele handeling gaat een bus vol kostbare gereedschappen of goederen ongeoorloofd open. Het gevolg is een grote schadepost en gederfde inkomsten.

In 2014 hebben wij een onderzoek gehouden onder onze klanten. De uitkomst was dat ongeveer 72% van de klanten die van onze diensten gebruik gingen maken dit deden nadat ze een inbraak hebben gehad. Sommige klanten hadden zelfs twee keer een inbraak in korte tijd.

In 2018 hebben we hetzelfde onderzoek weer gehouden en tot onze verbazing is het percentage gestegen naar 85%! De reden van deze stijging is enerzijds de stijging in het aantal inbraken en anderzijds de aanschaf van een nieuwe bestelbus. Men denkt vaak ten onrechte dat met de aanschaf van een nieuwe bus de techniek dermate verbeterd is dat inbreken niet meer zo eenvoudig is. Dit is niet het geval. Toevoeging van extra beveiliging is daarom zeker geen overbodige luxe en kan de inbraak en daarmee de financiële, emotionele en materiële schade voorkomen.