Je bestelwagen beveiligen tegen diefstal en inbraak

Bestelwagens zijn vaak het doelwit van diefstal en inbraak. Je kunt diefstal en inbraak helaas niet voorkomen, maar je kunt dieven het wel knap lastig maken door je bestelwagen met anti-inbraak sloten te beveiligen. In dit blog vertellen we je over de mogelijkheden.

Bestelwagens en mechanische beveiliging

Eén van de meest effectieve manieren om je bestelwagen tegen diefstal en inbraak te beveiligen, is met behulp van mechanische beveiliging, oftewel met sloten . Het is niet voor niets dat verzekeraars steeds vaker alleen nog bestelwagens accepteren waarin mechanische sloten zijn ingebouwd. De volgende sloten zijn daarom zeker de investering waard.

Laadruimtebeveiliging voor bestelwagens

Heb je waardevolle spullen, zoals producten voor klanten of gereedschap, in de laadruimte liggen? Dan mag laadruimtebeveiliging eigenlijk niet ontbreken. Vanuit de fabriek worden de meeste laadruimtes uitgerust met sloten die relatief eenvoudig zijn open te breken, met laadruimtebeveiliging zorg je voor een extra stevige vergrendeling.

De sloten worden aan de binnenzijde van de laadruimte gemonteerd, zodat ze geen invloed hebben op de restwaarde van de bus. Met een drukknop die we in de bestuurderscabine monteren, kun je de sloten eenvoudig vergrendelen en ontgrendelen.

Heeft de laadruimte van jouw bus ramen? Dan adviseren we om naast de sloten ook raamroosters te installeren, zodat inbraak via de ramen knap lastig wordt.

Het versnellingsbakslot

Met het versnellingsbakslot vergrendel je de versnellingspook, waardoor schakelen niet meer mogelijk is. Als je gaat rijden ontgrendel je het slot met de bijgeleverde sleutel die je tijdens de rit laat zitten. Om te voorkomen dat de sleutel in de weg zit, kun je de hem omklappen.

Na de rit vergrendel je het slot door de sleutel uit het slot te halen. Voor vrijwel alle modellen bestelwagens is er een versnellingsbakslot leverbaar. Voor de uitzonderingen kunnen we als alternatief een stuuras-slot inbouwen, waarmee je het stuur blokkeert. Het gebruik van dit type slot komt overeen met het versnellingsbakslot.

Het motorkapslot

Helaas worden bestelwagens vanuit de fabriek vaak uitgerust met een motorkapslot dat relatief zwak is. Het gevolg is dat inbrekers eenvoudig het slot kunnen openbreken en waardevolle onderdelen, zoals de accu, buit kunnen maken.

Bovendien is het bij sommige bestelwagens mogelijk om via de motorkap de versnellingspook in z’n vrij te zetten. Dieven kunnen vervolgens jouw bestelwagen op een aanhanger laden en ervandoor gaan. Met het motorkapslot zorg je voor een extra vergrendeling van de motorkap en wordt het openbreken ervan een stuk lastiger.

De bediening van het motorkapslot wordt in de bestuurderscabine geplaatst. Met behulp van de bijgeleverde sleutel kun je het slot van slot halen. De sleutel kan alleen uit het slot worden gehaald als het is vergrendeld is. Met de sleutel in je hand weet je dus dat je de bestelwagen veilig hebt achtergelaten.

OBD slot

Hackers kunnen via de OBD stekker nieuwe sleutels programmeren en vervolgens zo met je bestelwagen wegrijden. Met het OBD slot blokkeer je de toegang tot de OBD stekker.

Het slot kapselt de OBD stekker in, maar met behulp van een sleutel kun je het slot openen, zodat de stekker voor onderhoud en reparatie bereikbaar blijft.

Mechanische sloten combineren

Zoals je hebt gelezen, zijn er diverse manieren waarop dieven er met je bestelwagen of waardevolle lading vandoor kunnen gaan. Daarom adviseren we je om meerdere soorten sloten te laten installeren, zodat de beveiliging van jouw bestelwagen optimaal is.

Wij geven je een aantrekkelijke korting als je meerdere sloten in één keer laat installeren. Goed om te weten: we kunnen ervoor zorgen dat je alle sloten met één sleutel kunt bedienen. Wel zo makkelijk. Neem contact op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan (montage op locatie is mogelijk).

Voertuigvolgsystemen

Met een voertuigvolgsysteem (ook wel GPS trackingsysteem genoemd) weet je altijd waar jouw bestelwagen is. Het systeem wordt op een onopvallende plek in de bestelwagen gemonteerd, zodat dieven het niet eenvoudig kunnen ontdekken.

Rood led-lampje op het dashboard

Een knipperend rood lampje schrikt dieven af, omdat het aangeeft dat je bestelwagen met een alarmsysteem is uitgerust. Zelfs als je geen alarmsysteem hebt, is het plaatsen van een knipperend lampje aan te raden, puur vanwege het schrikeffect dat het op dieven heeft.

Beveiliging van bestelwagens en gedrag

Je kunt de kans op diefstal en inbraak flink verkleinen door de besproken sloten te installeren en de andere maatregelen op te volgen. Daarnaast kun je jouw gedrag aanpassen, zodat de kans op ellende nog kleiner wordt. Laat bijvoorbeeld geen waardevolle spullen in het zicht liggen en parkeer je bestelwagen altijd in het zicht. Het zijn simpele gedragsveranderingen die zeer effectief zijn.

Busbeveiligers: specialist in anti-inbraak sloten voor bestelwagens

Heb je na het lezen van dit blogartikel vragen over de anti-inbraak sloten voor bestelwagens? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Busbeveiligers is gespecialiseerd in het installeren van alle besproken sloten en officieel dealer van de merken Bearlock en Carbolt.

Bij alle installaties ontvang je van ons een inbouwgarantiebewijs. Zo weet je zeker dat het slot op correcte wijze is ingebouwd. Bovendien ontvang je garantie op de sloten zolang je de bestelwagen in je bezit hebt.